787 682 912 biuro@fdr.com.pl
Nasza strona facebook

Zima nie sprzyja kolorowej diecie. W sklepach mamy mniejszy dostęp do świeżych rodzimych warzyw, lecz dla chcącego nic trudnego. O zaletach warzyw i owoców można mówić bez końca. Powinniśmy jeść je kilka razy dziennie, dbając o ich różnorodność, bo są one źródłem witamin, soli mineralnych i błonnika. Warzywa i owoce są mało kaloryczne, a ich jedzenie daje szybko uczucie sytości. Zawarty w nich błonnik chroni przed zaparciami, a związki mineralne pomagają utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Poza tym błonnik, zwłaszcza ten rozpuszczalny, ogranicza wchłanianie cholesterolu, dzięki czemu zapobiega zmianom miażdżycowym. Na dzisiejszych warsztatach z dietetykiem tworzyliśmy pyszne, zdrowe i kolorowe sałatki ! Sami zobaczcie.